Kinesiotaping

 

Om spieren en gewrichten te ondersteunen bij het (weer) gaan belasten, kan taping uitkomst bieden. Een van de vormen van taping die tegenwoordig wordt gebruikt, is kinesiotaping. Veel mensen (her)kennen de grote stroken gekleurde tape, welke te zien bij (top)sporters op de televisie, maar weten niet precies waarom juist deze vorm van taping zo veel gebruikt wordt.

Elastische tape

Het grootste voordeel van kinesiotape is de elasticiteit van de tape. Waar bij het normaal intapen van bijvoorbeeld uw enkel het de bedoeling is om uw gewricht vast te zetten en de bewegingsvrijheid te beperken, is het met kinesiotape mogelijk om zowel ondersteuning als bewegingsvrijheid te bieden. Zo kunt u de beweging minder belast uit blijven voeren en daarmee het herstel stimuleren. 
Kinesiotaping is voor meerdere doeleinden te gebruiken als bijvoorbeeld: pijnvermindering, verminderen van zwelling, verbeteren van mobiliteit en het verbeteren van gewrichtsstabiliteit. 
Kinesiotape kan tevens uitkomst bieden bij  onder andere, verminderen van hooikoortsklachten, premenstruatie klachten en hoofdpijnklachten.

Maak een afspraak


Fysio Cure is dagelijks bezig met begeleiden en revalideren van (top)sporters om deze weer terug te brengen op het gewenste sportniveau.

Door middel van sport specifieke en wetenschappelijk onderbouwde revalidatieprotocollen wordt er gewerkt aan een snelle en verantwoorde terugkeer naar het sportveld.

Lees meer


In veruit de meeste gevallen zal Fysio Cure de financiële afhandeling van uw fysiotherapeutische behandelingen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar afhandelen.

Eventuele door de zorgverzekeraar afgewezen behandelingen zullen via Spot-On-Medics bij de patiënt worden verhaald.

Lees meer


De laatste jaren is er in de  fysiotherapie het een en ander veranderd, en onder invloed van  wetenschappelijk onderzoek is er een vernieuwde visie ontstaan. In deze vernieuwde visie is er meer aandacht gekomen voor de actieve oefentherapie naast de traditionele passieve behandeltechnieken als onder andere massage, mobilisaties en manipulaties.

Lees meer