Sportbegeleiding

Fysio Cure is dagelijks bezig met begeleiden en revalideren van (top)sporters om deze weer terug te brengen op het gewenste sportniveau.

Door middel van sport specifieke en wetenschappelijk onderbouwde revalidatieprotocollen wordt er gewerkt aan een snelle en verantwoorde terugkeer naar het sportveld. De revalidatie vraagt om kennis van de sport specifieke eisen en belasting van de sporter. 

Fysio Cure zal naast de behandelingen en revalidatie binnen de praktijk tevens de sporters begeleiden op verschillende sportlocaties. Dit om de sporter in de laatste fase van de revalidatie te laten wennen aan de sport specifieke ondergrond en optimaal terug te laten keren.

Voorkomen is echter beter dan genezen, vandaar dat Fysio Cure zich bezig houdt met het meten en testen van sporters en teams. Bij deze metingen worden de grondmotorische eigenschappen kracht, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen sport specifiek in kaart gebracht. Deze metingen stellen de sporter en trainer in staat optimaal te trainen, presteren en blessures te voorkomen.
 


Fysio Cure is dagelijks bezig met begeleiden en revalideren van (top)sporters om deze weer terug te brengen op het gewenste sportniveau.

Door middel van sport specifieke en wetenschappelijk onderbouwde revalidatieprotocollen wordt er gewerkt aan een snelle en verantwoorde terugkeer naar het sportveld.

Lees meer


In veruit de meeste gevallen zal Fysio Cure de financiële afhandeling van uw fysiotherapeutische behandelingen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar afhandelen.

Eventuele door de zorgverzekeraar afgewezen behandelingen zullen via Spot-On-Medics bij de patiënt worden verhaald.

Lees meer


De laatste jaren is er in de  fysiotherapie het een en ander veranderd, en onder invloed van  wetenschappelijk onderzoek is er een vernieuwde visie ontstaan. In deze vernieuwde visie is er meer aandacht gekomen voor de actieve oefentherapie naast de traditionele passieve behandeltechnieken als onder andere massage, mobilisaties en manipulaties.

Lees meer