Sportfysiotherapie

 

Voor sporters is geblesseerd raken en je geliefde sportactiviteit niet kunnen uitvoeren, een van de ergste dingen die je kan overkomen. 
Fysio Cure heeft zich gespecialiseerd in de sportfysiotherapie, om u als sporter zo snel mogelijk en verantwoord terug te krijgen op het gewenste (wedstrijd) niveau. Tijdens de revalidatie wordt er gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke onderzoeken, welke zijn verwerkt in de Fysio Cure behandelplannen. 
In het onderzoek wordt er gekeken en gezocht naar de primaire oorzaak en wordt dit meegenomen in het revalidatietraject om de kans op een recidief zo klein mogelijk te maken. Gedurende de revalidatie zal er naast de lokale behandeltechnieken gewerkt worden aan de grondmotorische eigenschappen: uithoudingsvermogen (conditie), kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie.
De uitgebreide faciliteiten binnen het sport- en trainingscentrum zijn uitermate geschikt om optimaal te revalideren.

Maak een afspraak


Fysio Cure is dagelijks bezig met begeleiden en revalideren van (top)sporters om deze weer terug te brengen op het gewenste sportniveau.

Door middel van sport specifieke en wetenschappelijk onderbouwde revalidatieprotocollen wordt er gewerkt aan een snelle en verantwoorde terugkeer naar het sportveld.

Lees meer


In veruit de meeste gevallen zal Fysio Cure de financiële afhandeling van uw fysiotherapeutische behandelingen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar afhandelen.

Eventuele door de zorgverzekeraar afgewezen behandelingen zullen via Spot-On-Medics bij de patiënt worden verhaald.

Lees meer


De laatste jaren is er in de  fysiotherapie het een en ander veranderd, en onder invloed van  wetenschappelijk onderzoek is er een vernieuwde visie ontstaan. In deze vernieuwde visie is er meer aandacht gekomen voor de actieve oefentherapie naast de traditionele passieve behandeltechnieken als onder andere massage, mobilisaties en manipulaties.

Lees meer